Bilaketa

Pasarteak (70)

• Maria Dolores Agirreri buruzkoak II
    ...tik aurrera Euskal Iztundearen zuzendari izan zen Maria Dolores Agirre. Urte osoko lana San Tomas eguneko antzezlanean e...tzezlanak zeuden. Beste asko obra itzuliak ziren, Maria Dolores Agirrek berak itzulitakoak. Jarrai antzer...
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Maria Dolores Agirrek gerraostean saria irabazi
    ...olatu zuen 1949an, eta sari bat irabazi zuen Mari Dolores Agirrek, hark idatzitako lan batekin. Bakarrizketa bat z...
  • Antzerki-munduko jendea ezagutu zuen
    ...u honetan jende ezagun asko ezagutu zuen, tartean Maria Dolores Agirre, Antonio Maria Labaien eta Piarres Lartzabal. Maria Dolores Agir...
  • Euskal Iztundearen katedra
    ... eskuratu zuen, honek Toribio Altzagari pasa, eta Maria Dolores Agirreren esku gelditu zen azkenik.
  • XX. mende hasiera: Toribio Altzaga eta Iztunde eskola
    ...eskolaren kargua hartu zuen Altzagak. Gerraostean Maria Dolores Agirrek jarraitu zuen talde horrekin, Jarrai taldea sort...
  • Jarrai antzerki taldeko kide
    ...armele afizioz sartu zen Jarrai antzerki taldean. Maria Dolores Agirreren taldearen kontrara, antzerkigintza modernoagoa...
  • Zeruko Argiako "Gazte naiz" atala, alfabetatzearen hasiera...
    ...se Manuel Toledo, Xabier Lete... Antzerki kontuan Maria Dolores Agirreren "Academia vasca de declamación" eta Iñaki Beob...ri zuen martxan. Irakasleak prestatzeko hasieran, Maria Dolores Agirreren lokala erabili zuten. Gero herr...
  • Gerraosteko antzerkigintza
    ...ik sekula egin, baina laguntzen ibiltzen zen. Bai Maria Dolores Agirreren taldearen eta bai Iñaki Beobideren taldearen i...
  • Euskal Iztundearen bigarren zatia

Gerraostean mugimendu kontrajarri bat zegoen. Maria Dolores Agirre zegoen batetik, gerra aurreko bizimoduaren errepr...

• Irratia entzuteko argia itzali beharra
    Irratia entzuteko, argiak kendu behar zituzten. Maria Dolores Agirre eta Basarri bertsolaria irratian entzuten zituzte...

Emaitzak: 70 | Orriak: 1 2 3 4 5 6 7